Откриха изчезнал 83-годишен мъж след безпрецедентна акция на полицията, съощиха от

...
Откриха изчезнал 83-годишен мъж след безпрецедентна акция на полицията, съощиха от
Коментари Харесай

Откриха изчезнал мъж след безпрецедентна акция на полицията

Откриха липсващ 83-годишен мъж след невиждана акция на полицията, съощиха от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът за изчезналия възрастен мъж от брезнишкото село Брезнишки извор е подаден на 3 октомври, към 20:00 часа.

Близките му са пояснили, че към 09:30 часа той е излязъл на разходка и не се е прибрал. Мъжът е бил с лека форма на деменция, много преносим и без мобилен телефон.

Още същата вечер чиновници от Районо управление-Брезник са образували екипи, които подхванали първични дейности по издирването му. В ОД на Министерство на вътрешните работи е бил основан Оперативен щаб.

В него били включени чиновници от разнообразни подразделения, както и подобен за връзка с доброволни формирования. Освен сили от Областната дирекция и пожарната, в издирването били включени чиновници от Аварийно-спасителното звено при Община Перник, представители на Държавно горско стопанство и членове на локалната организация на Ловно-Рибарския съюз, Планинска избавителна работа и доброволци.

Уведомени били прилежащите регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и Гранично полицейско управление-Трън при Регионална дирекция „ Гранична полиция “-Драгоман. Били направени оперативни карти на целия регион за улеснение на работата и отбелязване на всяко едно претърсено място.

Извършен е бил повсеместен обход на селото, както и на прилежащите му региони. Обходени били всички къщи, включително и изоставени такива, бараки и заслони. Периметърът на издирвателната акция бил уголемен към прилежащите села, като били претърсени километри мъчно налични местности.

В целия периметър на обходите били открити всички налични камери за видеонаблюдение, които били прегледани навреме. Органите на реда провели голям брой диалози с хората от село Брезнишки Извор и прилежащите села, които биха дали информация за мъжа.

В работата били включени пет особено подготвени кучета, дронове и термокамери. Районът бил облитан неколкократно с делтапланер. Усилията се увенчали с триумф и през вчерашния ден, към 10:00 часа мъжът е бил открит от полицейски чиновници от Брезник в гориста околност на към 1 километър от село Брезнишки Извор.

Ръководството на ОД на Министерство на вътрешните работи изрича признателност на всички, които са се присъединили в следващата сполучлива издирвателна акция в района.

 

Снимка: Архив

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР